Hierapolis kentinde yola dökülen asfalt kaldırıldı

by Bilgi AkkuÅŸ Hunca | Cumartesi, Eyl 14, 2013 | 111 views



Türkiye’miz gerçekten de garabetler ülkesi.. Bir cunta lideri üniforması tozlandı diye tarihi eserin içinden geçen 2000 yıllık yola asfalt döktürüyor.. Tek kelimeyle İNSANLIK AYIBI..

Geçme kardeşim o yoldan çok rahatsız olduysan.. veya ver üniformanı temizlesinler sen yenisini giy.. Zaten bütün devlet olanakları emrinde..

Nasıl bir insanlıktır bu.. Ne büyük bir kompleks, ego ve cehalettir.. Yapan kim? Türkiye’yi kurtarıyorum diye darbe yapan lider (??)..

HIERAPOLIS YOL

HIERAPOLIS YOL

Tabii bu olaylarda tepedekilerin “yedikleerinin” haddi hesabı yok.. Bunu herkes biliyor.. Bilhassa Tahsin Åžahinkaya’nın malı bütünüyle, toptancı biçiminde götürdüğü efsane ÅŸeklinde ağızdan ağıza dolaÅŸtı durdu hep..

Aldıkları ceza mı? Hiiiç.. hava cıva.. İşte size dört başı mamur adalet.. DiÄŸer taraftan Türkiye Cumhuriyeti ordusunun genel kurmay baÅŸkanı terörist başı suçlamasıyla ömür boyu yatıyor içeride.. O general ki muhterem baÅŸbakanımızla “gayet de” uyumlu bir çalışma sergilemiÅŸ ve kendisinin takdirlerini kazanmıştı..

Bu yazıyı yazmamıza neden olan olaysa şöyle gelişti;

Darbeden sonra 11 Nisan 1983 tarihinde, o zaman CumhurbaÅŸkanı olan Kenan Evren, cunta üyeleri Nejat Tümer, Nurettin Ersin, Sedat Celasun ve Tahsin Åžahinkaya’yla çıktığı Ege turunun Denizli ayağında Hierapolis Ören yerini de ziyaret etti. Evren, Ege Ordu komutanıyken ziyaret ettiÄŸi ve Denizli Lisesi’nde okuduÄŸu ÅŸehre yıllar sonra devlet baÅŸkanı sıfatıyla, bu sefer bazı açılışlar ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldi.

Ardından Pamukkale ve Hierapolis’i görmek istediÄŸini söyleyen Evren ve cunta üyesi dört general, dönemin Denizli protokolünün eÅŸliÄŸinde oraya götürüldü. Evren ve cunta üyeleri, üniformalarıyla Pamukkale’deki müze, antik havuz ve antik mezardan oluÅŸan nekropol alanını gezdi. Bu sırada Evren, üniforması ve pantolonunun paçaları toz olunca kızdı. Sinirli bir ÅŸekilde, “Buraya derhal asfalt dökün!” diye emir verdi. Bunun üzerine bin 670 metre uzunluÄŸundaki antik yolun üzerine asfalt döküldü. Böylece yüzlerce lahitin bulunduÄŸu Hierapolis antik mezarlığının ortasındaki yol, 30 yıl boyunca asfaltın altında kaldı.

Hierapolis antik kentinin 56 yıldır kazı çalışmalarını yürüten İtalyan heyetle Denizli ValiliÄŸi, bu yıl iÅŸbirliÄŸine giderek çalışmaları hızlandırdı. İlk iÅŸ olarak antik nekropolü bıçak gibi kesen asfalt yolla ilgili restorasyona baÅŸlandı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun da onayladığı çalışmayla antik taÅŸ yol ortaya çıkarılmaya baÅŸladı. Pamukkale Ören yerinin iÅŸletmesi, Denizli İl Özel İdaresi tarafından yapılıyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, 2007 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Pamukkale’nin iÅŸletmesinin devredildiÄŸini, o tarihten bu yana bakım ve temizleme iÅŸlerini yaptıklarını söyledi. Asfaltın kaldırılması için bir kurul kararı olduÄŸunu ifade eden Oklu, “Burada nekropolden geçen antik yolun kaldırılması ve araç trafiÄŸine kapatılması isteniyor. Bunun üzerine Pamukkale Üniversitesi ve Müze Müdürlüğümüz arkeologlarının denetiminde, antik yolun üzerindeki asfalt sökülüpp kaldırılarak, 2 bin yıllık yol tekrar gün ışığına kavuÅŸmuÅŸ oldu. Böylece 30 yıl aradan sonra asfalttan kurtarılarak tekrar turizme sunuldu. Burası Türkiye’deki en önemli nekropol; bu kadar büyük ve saÄŸlam korunabilmiÅŸ bir yer yok.” dedi.

Böylece daha önce yapılan bir saygısızlık, terbiyesizlik, vicdansızlık ve densizlik yapılan son çalışma ile bertaraf edilmiş oluyor.. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

14.09.2013
Editör

Like it? Share it!

Leave A Response

*

code